Scientific coordinator - open position

Scientific coordinator - open position

Den vetenskapliga koordinatorn tillhör CMMs administrativa avdelning som består av intendentur, IT och vetenskaplig koordination/kommunikation, vars uppgift är att stötta forskarna i byggnaden. Avdelningen är underställd CMMs föreståndare.

 

Arbetsbeskrivning

Koordinatorn fungerar som stöd till ledningsgrupp, styrelse och föreståndare. Detta innebär bland annat att implementera ledningsbeslut såsom utvärdering av forskargrupper, samordning av instrumentpark och planering av verksamheten, samt dokumentation vid möten inom styrelse och ledningsgrupp.

Internt anordnar koordinatorn konferenser, vetenskapliga möten och seminarier samt verkar för en stimulerande intellektuell miljö.

Koordinatorn har inblick i vad som pågår i forskarvärlden inom CMM-relaterade områden och är även kontaktyta externt. I rollen ingår att medverka till spridningen av CMMs forskning utanför akademin bland annat genom att organisera informationsträffar.

Tjänsten kommer framöver att innefatta bland annat fundraising. Det finns visst utrymme att utveckla tjänsten i enlighet med den sökandes idéer.

 

Kvalifikationer

Du som söker bör ha disputerat inom medicinsk vetenskap. Tidigare erfarenhet av koordinatorsarbete inom akademin är ett önskemål och vi ser gärna att du har erfarenhet av att organisera vetenskapliga möten eller motsvarande. Erfarenhet av fundraising är meriterande.

Som person trivs du med att ha en central samordnande roll där det ställs stora krav på initiativ- och samarbetsförmåga. Du är social och utåtriktad med en god förmåga att fatta självständiga beslut och tycker om att hantera flera projekt samtidigt. Förmåga att prioritera och hålla deadlines samt ett serviceinriktat arbetssätt är nödvändiga egenskaper. Eftersom vi är en liten arbetsgrupp är det också viktigt att du kan vara flexibel och hjälpa till där det behövs.

Arbetsuppgifterna kräver att du behärskar både svenska och engelska språket i tal och skrift.

 

Ansökningsförfarande

Ansökan skall bestå av följande handlingar: personligt brev och CV, samt en populärvetenskaplig text.

Ansökan skickas till Helena.Harris@ki.se och märks med ”Ansökan koordinator”.

 

Frågor rörande tjänsten besvaras av Anna-Lee Cöster Jansén, tel 076-644 13 00.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag: 2018-10-08