Open Position - Coordinator at CMM

We are hiring. Come and join our team.

Center for Molecular Medicine, CMM is looking for a Coordinator to join the administration department. You are welcome to submit your application no later than September 30, 2019. Selection and interviews are conducted continuously.

About CMM

CMM is a foundation instituted by SLL, Stockholm county council and works in close collaboration with Karolinska Institutet and Karolinska University Hospital. The purpose of the foundation is to support and provide an infrastructure for research on chronic diseases.

Koordinator sökes till CMM

Centrum för Molekylär Medicin, CMM, vid Karolinska Institutet (KI) och Karolinska Universitetssjukhuset är en forskningsstiftelse vars uppgift är att främja forskning kring ett antal kroniska sjukdomar. Stiftelsen bildades 1994 och lät bygga ett kliniknära forskningshus som invigdes 1997. I huset samverkar runt 40 KI-anslutna forskargrupper, och över 550 forskare bidrar med nya kunskaper inom hjärt- och kärlsjukdomar, reumatiska och inflammatoriska sjukdomar samt vissa neurologiska och genetiska sjukdomar.

Koordinatorn tillhör CMMs administrativa avdelning som består av intendentur, IT och vetenskaplig koordination/kommunikation, vars gemensamma uppgift är att stötta forskarna i byggnaden. Avdelningen är underställd CMMs föreståndare.

Arbetsbeskrivning

Koordinatorn fungerar som stöd till ledningsgrupp, styrelse och föreståndare och till forskargrupperna genom att arbeta med vår hemsida, vårt nyhetsbrev och med aktiviteter som verkar för en väl fungerande och stimulerande forskningsmiljö. Detta kan vara seminarier, workshops och arbete med arbetsmiljöfrågor.

Koordinatorn har inblick i vad som pågår i forskarvärlden inom CMM. I rollen ingår att medverka till spridningen av CMMs forskning. Det finns utrymme att utveckla tjänsten i enlighet med den sökandes idéer.

Kvalifikationer

Du som söker bör ha en bakgrund inom medicin/naturvetenskap. Tidigare erfarenhet av koordinatorsarbete är ett önskemål och vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta som redaktör för hemsidor (LifeRay) och andra digitala medier. Erfarenhet av arbete i projektform är meriterande.

Som person trivs du med att ha en central samordnande roll där det ställs stora krav på initiativ- och samarbetsförmåga. Du är social och utåtriktad med en god förmåga att fatta självständiga beslut och du tycker om att hantera flera projekt samtidigt. Förmåga att prioritera och hålla deadlines samt ett serviceinriktat arbetssätt är nödvändiga egenskaper. Eftersom vi är en liten arbetsgrupp är det också viktigt att du kan vara flexibel och hjälpa till där det behövs.

Arbetsuppgifterna kräver att du behärskar både svenska och engelska språket i tal och skrift.

Ansökningsförfarande

Ansökan skall bestå av följande handlingar: personligt brev och CV, samt en populärvetenskaplig text.

Ansökan skickas till Helena.Harris@ki.se och märks med ”Ansökan koordinator”.

Frågor rörande tjänsten besvaras av Annika Hederby, tel 076-644 13 00.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

Omfattning: Deltid eller heltid efter överenskommelse

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag: 2019-09-30